zondag 18 november 2012

Op bezoek in Bloemendal

Zoals velen al weten die onze blog volgen, trek ik elk jaar opnieuw met de vriendjes uit de berenklas naar Bloemendal, het rusthuis in de Bloemkwekersstraat. Tijdens de seniorenweek gaat onze samenwerking van start en brengen we een bezoek aan die lieve, wat oudere, mensen. Sigrid, de ergotherapeute, geeft ons dan een rondleiding en zo leren we heel wat plekjes kennen in dat grote gebouw, waar wel 102 "oma's en opa's" wonen.

We vinden er een keuken met een koude en warme kant en hele, maar dan ook hele grote, soepketels. We mochten even binnenkijken maar moesten een speciaal netje op ons hoofd doen, zodat er geen haren in het eten zouden vallen.

 We gingen ook op bezoek bij de "oma's en opa's" in de verschillende kamertjes en ontdekten ook een hele grote linnenkamer, een apotheek en een badkamer met toch wel een gek bad. Martin heeft eens mogen aanvoelen hoe ze in het rusthuis in bad gaan.
  de linnenkamer
 
 de lift om mensen uit hun rolstoel te helpen
 

 het gekke bad in de badkamer
 

de apotheek

Het rusthuis heeft wel 5 verdiepingen en die hebben we allemaal doorlopen. Daar moet dan ook wel heel veel poetspersoneel zijn...bravo ook voor die mensen hoor! Het was interessant en heel leerrijk, we werden er zelfs een beetje stil van. In december keren we weer met een groepje van de klas om dan samen met de mensen een leuke kerstactiviteit te beleven. We kijken er al naar uit! Wie weet zit het dametje dat net 106 jaar is geworden dan wel bij ons in de groep?!
Met dank aan juf Kathleen (en ook juf Lies) die meeging als extra begeleiding.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten