zaterdag 21 januari 2012

Tik tak tik tak... zo doet de klok!

Tijdens de voorbije week stond het thema 'tijd' centraal. Velen hebben soms tijd te kort om leuke dingen te doen. Voor andere gaat de tijd te traag als het er maar saai aan toe gaat... Maar wij in onze klas hebben tijd tekort om alles te doen wat we willen. Maar we hebben toch aardig wat gedaan deze week.
We hebben allerlei knutsel- en doewerkjes gedaan rond uurwerken, horloges en de tijd. Wekkertjes schilderen of koekoeksklokken kleuren...


 We hebben zelfs allemaal een eigen horloge geknutseld. Er waren mooie exemplaren bij, met hartjes of appels en zelfs met diamanten.


We hebben ook een beetje het uur leren lezen. Bij juf Katia (3M) hebben ze een groot uurwerk en ook heel wat kleintjes om het uur mee te vormen en dat hebben wij ook gedaan. De juf stond zelfs verbaast hoe goed dat allemaal lukt bij iedereen.

Maar het allerleukste deze week was het 'koken'... We maakten allemaal een eetbare wekker met beschuiten, choco of confituur, m&m's en lekker chocolade-stokjes. Wat was dat smakkelijk!
Geen opmerkingen:

Een reactie posten